Start 2019-04-02T18:51:31+00:00

Hemvärnets Musikkår Göteborg

1941 –

Hemvärnets Musikkår Göteborg är en stor symfonisk blåsorkester som bland annat genom­för stats­cere­moni­ella spelningar, så som att spela under vakt­­av­lös­ningar på Kungliga slottet i Stock­holm och spelar på internationella uppdrag. Vi spelar även på hemma­plan i Göteborg, och ger ofta konserter under vårt civila namn, Göteborg Symphonic Band.

Kanske har du sett oss i Slotts­skogen på national­dagen eller någon av våra Proms-konserter i Konserthuset? För mer info om vilka vi är och vad vi spelar, klicka dig fram i menyn ovan. Vi har alltid något på gång! Vi finns också på Facebook, där man kan följa kårens olika aktiviteter, från rep till resor och konserter!

4 februari höll vi en jubileumskonsert med anledning av orkesterns 75-årsjubileum. Läs ett reportage om konserten här!

LÄS MER

Kommande händelser

Vi gör flera konserter och spelningar varje år, både i militär och civil skepnad. Ibland fyller vi Konserthuset eller Stora teatern i Göteborg, ibland gör vi parader genom stan eller figurativa program. Här ser ni vad vi har på gång härnäst!

  • PROMS, första föreställningen

    lördag 26 oktober, kl 15:00 - 17:00
    Konserthuset

  • PROMS, andra föreställningen

    lördag 26 oktober, kl 19:00 - 21:00

BLÅSMUSIKENS DAG 18 MAJ

Den 18 maj är det Blåsmusikens dag – en nationell blåsmusikmanifestation där det över hela Sverige kommer att spelas blåsmusik i konsertsalar samt på gator och torg. Göteborg Wind Orchestra under ledning av dirigenten Jerker Johansson kommer givetvis att medverka och vi har bjudit in kulturskolor och blåsensembler i Göteborg med omnejd till en heldag med Kronhuset som bas.

Programmet ser ut som följer:
12.00-17.30 Konserter på Kronhusets gård, Göteborg. Ett antal blåsorkestrar, brassband och kulturskolor har kortare konserter under dagen. OBS! GRATIS.

18.00 – 20.30 Konsert med Hemvärnets Musikkår Göteborg och Göteborg Wind Orchestra i Kronhuset under ledning av Anders Lundin och Jerker Johansson.
Solist: Per Ivarsson, solotrumpetare i Göteborgs Symfoniker.
OBS! ENTRÉ
Biljettpris: 150 kr vuxen / 50 kr ungdom.  Biljetter på www.gwo.se.

Projektet Blåsmusikens dag har initieras av nätverket för professionell blåsmusik i Sverige. Nätverket består av Sveriges professionella blåsorkestrar och storband, Försvarsmaktens musikkårer samt Kungl. Musikaliska Akademien

Höjdpunkter i butiken

Orkestern har givit ut flera skivor som du kan köpa här. Vi säljer även böcker och naturligtvis biljetter till konserter och vår populära ungdomskurs.

Senaste videoklipp